Бизнес эрхлэгчдэд үр ашигтай мэдээлэл хүргэх зорилгоор ЖДҮ-ийг дэмжих чиглэлээр Монгол Улсын Засгийн Газар болон Олон улсын хөгжлийн байгууллагуудаас хэрэгжүүлдэг төсөл хөтөлбөрүүдийн талаарх мэдээллүүдийг нэгтгэн хүргэж байна.
Үүнд: Жижиг дунд үйлдвэрийг хөгжүүлэх сан, Зээлийн батлан даалтын сан, Ахуйн үйлчилгээний салбарыг хөгжүүлэх хөтөлбөр, Бичил бизнесийг дэмжих ядуурлыг бууруулах нийслэлийн хөтөлбөр, “Ноолуур, ноос, сүү сүүн бүтээгдэхүүн, оёдол, хүлэмжийн аж ахуй байгуулах” хөнгөлөлттэй төслийн зээл, Донор орнууд болон ОУБ-тай хамтран хэрэгжүүлж буй төсөл зэрэг нийт 37 төсөл хөтөлбөрүүдийн мэдээлэлийг танилцуулж байна.
Арьс ширний үйлдвэрлэл эрхлэгчдэд олгох зээл
Арьс ширний үйлдвэрлэл эрхлэгчдийн үйл ажиллагааг өргөтгөх, тоног төхөөрөмжийн хүчин чадлыг нэмэгдүүлэх зорилготой. Зээлийн хэмжээ АҮЯ-аас тогтоосон дүн Зээлийн хугацаа таван жил хүртэлх Зээлийн хүү (жил) 7.0 хувь аж.
Тавигдах шаардлага:
1. АҮЯ-наас төсөл нь дэмжигдсэн байх;
2. Зээл хүсэгч нь хөдөлмөрийн харилцаа, хөдөлмөр эрхлэлт түүний үр ашигтай нөхцөлийг хангасан ажлын байр шинээр бий болгож байх;
3. 1 жилээс дээш хугацаанд тогтвортой үйл ажиллагаа явуулсан байх;
4. Зээл хүсэгч нь өмнөх улирлын тайлан балансаа гаргаж, татварын албаар баталгаажуулсан байх;
5. Эрхзүйн хувьд бүрэн чадамжтай байх; Монголын Үндэсний Худалдаа Аж Үйлдвэрийн Танхим
6. Бусад банк болон ББСБ-д хугацаа хэтэрсэн зээлийн өргүй байх.
ХҮНС, ХӨДӨӨ АЖ АХУЙН ЯАМНААС ХЭРЭГЖҮҮЛЖ БУЙ ТӨСӨЛ ХӨТӨЛБӨРҮҮД
Хүнсний аюулгүй байдал үндэсний хөтөлбөр
Монгол Улсын Засгийн газрын 2009 оны 32 дугаар тогтоолоор “Хүнсний аюулгүй байдал” хөтөлбөр 2009-2016 онд хоёр үе шаттайгаар хэрэгжүүлэхээр баталсан. Хөтөлбөрийн хүрээнд монгол брэндийн органик хүнсийг бий болгож гадаад, дотоодын зах зээлд өрсөлдөхүйц эдийн засгийн шинэ чадавхийг бүрдүүлэхэд оршино.
Монгол мал үндэсний хөтөлбөр
Монгол Улсын Их Хурлын 2010 оны 23 дугаар тогтоолоор “Монгол мал” үндэсний хөтөлбөрийг хоёр үе шаттайгаар (I үе шат 2010–2015 он, I үе шат 2016 – 2021 он) хэрэгжүүлэхээр баталсан. Хөтөлбөрийн хүрээнд мал аж ахуйг уур амьсгалын өөрчлөлт, нийгмийн хөгжлийн чиг хандлагад нийцүүлэн хөгжүүлж, зах зээлийн нөхцөлд өрсөлдөх чадвартай, эдийн засгийн үр ашигтай салбар байх нөхцөлийг бүрдүүлж, хүн амыг эрүүл, аюулгүй хүнсээр, боловсруулах үйлдвэрийг чанартай түүхий эдээр хангаж, экспортыг нэмэгдүүлэхэд хөтөлбөрийн зорилго оршино. Дэлгэрэнгүйг эндээс үзнэ үү
Tweet